Tarragona i la Gran Bretanya s'unexien per obrir a la ciutat el cementiri dels Jans

27/07/2020

Al passeig de Rafael de Casanova, a tocar, per darrere, del Fortí de la Reina, hi ha el Fossar dels Jans, un cementiri que és propietat de la monarquia del Regne Unit, de la Corona Britànica. Ubicat ara entre xalets residencials d'aquesta zona, a mig camí entre la platja del Miracle i la de l'Arrabassada per una via que usen cada dia centenars de 'runners', passejants o curiosos, el cementiri, de segles d'història, passa del tot desapercebut. L'any 1849, però, a la Corona Britànica li és cedit aquest terreny i s'hi traslladen les despulles de les desenes de soldats morts a la Guerra de Successió. A partir d'aquí, i amb la propietat del mausoleu de la monarquia del Regne Unit, hi són enterrades desenes de persones procedents de la Gran Bretanya. John Bridgman, vicecònsol de Rússia i Portugal, va ser la primera persona en ser-hi enterrada, ja a mitjan segle XIX, mentre que de la darrera ja en fa més de 25 anys: es tracta d'Una Hodge, una ciutadana britànica afincada a Tarragona. Així doncs, el Fossar dels Jans segueix sent encara avui un dels cementiris britànics més importants de la vintena que hi ha arreu de l'Estat, tot i passar desapercebut per a molts tarragonins. De fet, aquest és el cementiri protestant més antic de tot l'Estat, si bé val a dir que no totes les persones enterrades actualment professaven aquesta religió ?n'hi ha prou amb ser de nacionalitat britànica.

Restaurem la xemeneia de l'antiga fàbrica de Ca l'Alier

Amb l'objectiu de retornar-la al seu estat original, hem portat a terme un curós treball de restauració de la xemeneia d'obra situada a l'antiga fàbrica de Ca l'Alier, al barri de Sant Martí de Barcelona.

+

S'obre al públic el Mas Miró de l'artista Joan Miró, rehabilitat per Rècop

Coincidint amb el 125è aniversari del naixement del prestigiós artista Joan Miró, s'ha obert al públic el Mas Miró -la seva casa d'estiu- després de finalitzar la primera fase de les obres de rehabilitació que hem portat a terme des de Rècop.

+

Participem en la remodelació de la façana fluvial d'Amposta

Amposta ha iniciat un ambiciós projecte de recuperació de la façana fluvial de la ciutat amb el clar objectiu d'obrir més la ciutat al riu.

+

Actuacions de consolidació al Monestir de Sant Cugat

Des del passat mes d'agost, estem portant a terme obres de rehabilitació al Monestir de Sant Cugat del Vallès, amb l'objectiu de repapar els elements malmesos del conjunt arquitectònic per garantir-ne la seva preservació.

+

< anterior | 3 | 4 | 5 | següent >

CAT

ESP

segueix-nos