L'ambaixada britànica fa obres de millora al Cementiri dels Jans de Tarragona

29/06/2020


L'ambaixada britànica a Espanya finança les obres de consolidació d'estructures del conegut com a Cementiri dels Jans, localitzat al passeig Rafael Casanova i que té el seu origen en la Guerra de Successió (1701-1714). El fossar és propietat de la Corona Britànica i es tracta del cementiri protestant més antic de l'Estat. L'últim enterrament es va fer el 1992. L'inici del projecte estava previst per al passat mes de febrer, però la pandèmia de la COVID-19 i el decret d'alarma decidit pel govern de l'Estat van obligar a ajornar la intervenció.
Les obres, actualment en curs, afecten els murs perimetrals i la façana, els arcs de les portes que condueixen a les dues criptes, les escales, les baranes i els tancaments. El març del 2018 el consultat de Barcelona també va fer una intervenció consistent en arrancar palmeres i altres arbres en mal estat i que afectaven negativament les estructures del fossar.
Les que es porten a terme aquest 2020 no són les úniques intervencions de millora del fossar protestant que s'han fet al llarg d'aquest segle. Fa una dècada es va procedir a millorar les condicions de les criptes on es troben les tombes. En algunes es van repintar els noms de les persones enterrades i la data de la inhumació, i en altres, força deteriorades, es van col·locar cartons de manera provisional amb dades corresponents als difunts enterrades.

El fossar protestant de Tarragona té el seu origen en la presència de l'exèrcit anglès per defensar la ciutat i que va arribar el 1709. El primer fossar va acollir les despulles de soldats anglesos que van lluitar a favor de l'arxiduc d'Àustria i pretendent a la corona d'Espanya, qui s'enfrontava a Felip V, qui va resultar el guanyador del conflicte bèl·lic i va instaurar la presència de la dinastia borbònica. Amb el temps, també han trobat el seu lloc de descans al cementiri tarragoní representants de les administracions britàniques, turistes i persones que van perdre la vida en accidents de trànsit.
Els primers enterraments es van fer en les proximitats de les muralles i, posteriorment, es van traslladar a una pedrera localitzada prop de les instal·lacions portuàries, i es va ampliar el 1808. Les restes es van reubicar en l'emplaçament actual, al passeig Rafael Casanova. El 1850 l'Ajuntament va cedir el terreny a la Corona Britànica. Els fortins de la Reina i de Sant Jordi, també britànics, daten del mateix període històric.
 
Notícia publicada a Diarimes.com

Restaurem la parròquia de Sant Andreu de Palomar

Des d'aquest mes de setembre i durant un any treballarem en la restauració de la cúpula i la llanterna de l'església de Sant Andreu de Palomar, a Barcelona.

+

Restaurem els patis de la Universitat de Cervera

Des de Rècop estem treballant en la restauració de dos patis interiors de la Universitat de Cervera, bastida entre el 1718 i el 1740, a partir d'un encàrrec promogut pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

+

Iniciem els treballs de restauració de l'església de Sant Andreu de Palomar de Barcelona

La restauració preveu dos tipus d'intervencions; les que afecten l'àmbit de la cúpula i la llanterna, així com de l'estructura que la suporta; i les que fan referència a la reparació i consolidació puntual de tota la resta de l'edifici.

+

Finalitzades les obres de restauració de la façana de Casa Batlló

La façana de la Casa Batlló ja torna a lluir amb la seva màxima esplendor!

+

< anterior | 1 | 2 | 3 | següent >

CAT

ESP

segueix-nos