S'obre al públic el Mas Miró de l'artista Joan Miró, rehabilitat per Rècop

23 d'abril de 2018

Coincidint amb el 125è aniversari del naixement del prestigiós artista Joan Miró, s'ha obert al públic el Mas Miró -la seva casa d'estiu- després de finalitzar la primera fase de les obres de rehabilitació que hem portat a terme des de Rècop. 

Mas Miró, situat a Mont-roig del Camp i immortalitzat per l'artista en el quadre 'La masia', està format per un conjunt d'edificis de diferents èpoques, des del segle XVIII fins al segle XX. Més enllà del valor històric i arquitectònic del conjunt, cal tenir en compte la influència d'aquest lloc en la creació artística de Joan Miró, ja que, tal com afirmava ell mateix, tota la seva obra era concebuda a Mont-roig. Aquí és on va decidir dedicar-se exclusivament a la pintura, on sorgeixen les obres més destacades que l'han convertit en un artista reconegut internacionalment. 

Des del punt de vista arquitectònic, podem destacar un edifici principal -originàriament conegut com Mas d'en Ferratges- de l'estil de les cases d'indians i la casa dels masovers, model de l'obra més emblemàtica de l'etapa figurativa de Miró, 'La masia' que actualment s'exposa a la National Gallery de Washington. També hi ha un edifici neogòtic que es va construir l'any 1916 a petició del pare de Joan Miró. És una capella que tot i que tenia un ús privat, la família va fer-hi construir una porta cap a l'exterior, perquè els pagesos del voltant la poguessin utilitzar. 

Abans de l'inici de les obres de rehabilitació, pràcticament tot es conservava tal com ho va deixar el pintor el 1976, l'últim any que va estar al Mas Miró: la masia, el taller, la capella, la bassa on es banyaven, la pica per rentar la roba, l'antic pou, el galliner i el corral. 

Si voleu visitar aquest particular 'món' de Joan Miró, trobareu més informació a www.masmiro.com 

Restaurem els patis de la Universitat de Cervera

Des de Rècop estem treballant en la restauració de dos patis interiors de la Universitat de Cervera, bastida entre el 1718 i el 1740, a partir d'un encàrrec promogut pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

+

Iniciem els treballs de restauració de l'església de Sant Andreu de Palomar de Barcelona

La restauració preveu dos tipus d'intervencions; les que afecten l'àmbit de la cúpula i la llanterna, així com de l'estructura que la suporta; i les que fan referència a la reparació i consolidació puntual de tota la resta de l'edifici.

+

Finalitzades les obres de restauració de la façana de Casa Batlló

La façana de la Casa Batlló ja torna a lluir amb la seva màxima esplendor!

+

Intervencions a Ascó

Volem compartir amb vosaltres un reportatge sobre el municipi d'Ascó on podreu descobrir el Pou de Neu, Cal Cavaller i el Castell, tres de les peces patrimonials més destacables d'aquest municipi.

+

1 | 2 | 3 | següent >

CAT

ESP

segueix-nos

  • Inici

RÈCOP. Restauracions Arquitectòniques

T. 00 34 977 845 722

recop@recop.net

PATRIMONI ARQUITECTÒNIC

REHABILITACIÓ I RESTAURACIÓ

CLIENTS

ACTUALITAT

CURRÍCULUMS

CATÀLEGS

CONTACTE

xx