Obres de restauració de l'església de Vistabella

15 de juny de 2016

L'església del Sagrat Cor de Jesús a Vistabella és un projecte que ens fa molta il·lusió d'explicar, perquè tenim el privilegi de treballar a l'obra d'un arquitecte que admirem, Josep Maria Jujol. Oriünd de casa nostra per part de pare, Jujol va ser un arquitecte, dibuixant, dissenyador i pintor modernista del segle XX que ens ha deixat una obra singular i innovadora. Va ser un dels col·laboradors de Gaudí en obres tan espectaculars com la Casa Batlló, la Casa Milà o el Parc Güell. 

Les principals característiques de la seva obra són la gran sensibilitat per les formes de la natura, l'interès pel detall artesanal i la reutilització creativa de materials vells o de rebuig. La seva obra expressa el seu afecte pel paisatge rural del Camp de Tarragona i la seva profunda religiositat.

Jujol va construir aquesta església entre el 1918 i el 1924. Maó i lloses de pedra al sostre són els únics materials que va utilitzar per construir aquest edifici de planta quadrada amb una elevació central apuntada que li dóna una forma externa piramidal. 

Aquest estiu comencem les obres de la primera de les cinc fases que marca el pla director que s'ha redactat per rehabilitar aquest element patrimonial. El projecte de la primera fase d'intervenció és obra de l'arquitecte Santi Prats. 

La nostra intervenció se centra en la consolidació i neteja del campanar i de les cobertes de l'edifici. Amb les quatre fases posteriors, el promotor de l'obra, l'Arquebisbat de Tarragona, vol aconseguir una restauració completa de l'església. 


Obres de restauració de l'església de Vistabella

La intervenció de la primera fase se centra en la consolidació i neteja del campanar i de les cobertes de l'edifici. Amb les quatre fases posteriors, el promotor de l'obra, l'Arquebisbat de Tarragona, vol aconseguir una restauració completa de l'església.

+

Final d'obra de la Restauració del Pont de les Caixes de Constantí Fase II

Acaben les obres de rehabilitació del Pont de les Caixes de Constantí, un monument d'època romana.

+

Fi de les obres de la Torre de Vallferosa a Torà

Les obres a la torre, de 30 metres d'alçada i única a Europa, serviran per estabilitzar tots els merlets -un llamp va fer-ne malbé un d'aquests- i per impermeabilitzar la part de dalt de la torre.

+

Obres del Castell Templer d'Ascó Fase III

Les obres que s'hi porten a terme serviran per refer totalment l'estructura de la torre i permetran obrir-la a les visites. Concretament, treballem en la reconstrucció de les dues parets actualment inexistents i les tres plantes que tenia la construcció original.

+

< anterior | 1 | 2 | 3 | següent >

segueix-nos

CAT

ESP

RÈCOP Restauracions Arquitectòniques

T. 00 34 977 845 722 · recop@recop.net

Avís legal . web design by Badabadoc

xx