S'obre al públic el Mas Miró de l'artista Joan Miró, rehabilitat per Rècop

23 d'abril de 2018

Coincidint amb el 125è aniversari del naixement del prestigiós artista Joan Miró, s'ha obert al públic el Mas Miró -la seva casa d'estiu- després de finalitzar la primera fase de les obres de rehabilitació que hem portat a terme des de Rècop. 

Mas Miró, situat a Mont-roig del Camp i immortalitzat per l'artista en el quadre 'La masia', està format per un conjunt d'edificis de diferents èpoques, des del segle XVIII fins al segle XX. Més enllà del valor històric i arquitectònic del conjunt, cal tenir en compte la influència d'aquest lloc en la creació artística de Joan Miró, ja que, tal com afirmava ell mateix, tota la seva obra era concebuda a Mont-roig. Aquí és on va decidir dedicar-se exclusivament a la pintura, on sorgeixen les obres més destacades que l'han convertit en un artista reconegut internacionalment. 

Des del punt de vista arquitectònic, podem destacar un edifici principal -originàriament conegut com Mas d'en Ferratges- de l'estil de les cases d'indians i la casa dels masovers, model de l'obra més emblemàtica de l'etapa figurativa de Miró, 'La masia' que actualment s'exposa a la National Gallery de Washington. També hi ha un edifici neogòtic que es va construir l'any 1916 a petició del pare de Joan Miró. És una capella que tot i que tenia un ús privat, la família va fer-hi construir una porta cap a l'exterior, perquè els pagesos del voltant la poguessin utilitzar. 

Abans de l'inici de les obres de rehabilitació, pràcticament tot es conservava tal com ho va deixar el pintor el 1976, l'últim any que va estar al Mas Miró: la masia, el taller, la capella, la bassa on es banyaven, la pica per rentar la roba, l'antic pou, el galliner i el corral. 

Si voleu visitar aquest particular 'món' de Joan Miró, trobareu més informació a www.masmiro.com 

Obres del Castell Templer d'Ascó Fase III

Les obres que s'hi porten a terme serviran per refer totalment l'estructura de la torre i permetran obrir-la a les visites. Concretament, treballem en la reconstrucció de les dues parets actualment inexistents i les tres plantes que tenia la construcció original.

+

Obres del Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes a Os de Balaguer

Intervenció a l'únic claustre romànic de la Noguera. És un claustre que ha tingut molta vida al llarg de 850 anys i ara es recupera perquè es pugui visitar i s'hi puguin fer activitats lligades a la cultura. Amb els treballs de restauració s'eliminaran els problemes provocats per la pluja i la humitat del jardí.

+

Obres de la intervenció arqueològica del teatre romà de Tarragona

És una intervenció a un dels edificis més grans de la Tarraco romana. En un espai d'uns 6.000 m2 s'ha projectat la construcció d'una gran estructura metàl·lica que simula la graderia del teatre.

+

Patrocinem el Congrés d'Arquitectura 2016

Des de Rècop donem suport a la tasca que porta a terme el Col·legi d?Arquitectes de Catalunya per defensar el valor social de l?arquitectura i l?urbanisme envers la societat i, per això, volem contribuir a la tasca de difusió que fan a través dels congressos que organitzen.

+

< anterior | 2 | 3 | 4 | següent >

segueix-nos

CAT

ESP

RÈCOP Restauracions Arquitectòniques

T. 00 34 977 845 722 · recop@recop.net

Avís legal . web design by Badabadoc

xx