S'obre al públic el Mas Miró de l'artista Joan Miró, rehabilitat per Rècop

23 d'abril de 2018

Coincidint amb el 125è aniversari del naixement del prestigiós artista Joan Miró, s'ha obert al públic el Mas Miró -la seva casa d'estiu- després de finalitzar la primera fase de les obres de rehabilitació que hem portat a terme des de Rècop. 

Mas Miró, situat a Mont-roig del Camp i immortalitzat per l'artista en el quadre 'La masia', està format per un conjunt d'edificis de diferents èpoques, des del segle XVIII fins al segle XX. Més enllà del valor històric i arquitectònic del conjunt, cal tenir en compte la influència d'aquest lloc en la creació artística de Joan Miró, ja que, tal com afirmava ell mateix, tota la seva obra era concebuda a Mont-roig. Aquí és on va decidir dedicar-se exclusivament a la pintura, on sorgeixen les obres més destacades que l'han convertit en un artista reconegut internacionalment. 

Des del punt de vista arquitectònic, podem destacar un edifici principal -originàriament conegut com Mas d'en Ferratges- de l'estil de les cases d'indians i la casa dels masovers, model de l'obra més emblemàtica de l'etapa figurativa de Miró, 'La masia' que actualment s'exposa a la National Gallery de Washington. També hi ha un edifici neogòtic que es va construir l'any 1916 a petició del pare de Joan Miró. És una capella que tot i que tenia un ús privat, la família va fer-hi construir una porta cap a l'exterior, perquè els pagesos del voltant la poguessin utilitzar. 

Abans de l'inici de les obres de rehabilitació, pràcticament tot es conservava tal com ho va deixar el pintor el 1976, l'últim any que va estar al Mas Miró: la masia, el taller, la capella, la bassa on es banyaven, la pica per rentar la roba, l'antic pou, el galliner i el corral. 

Si voleu visitar aquest particular 'món' de Joan Miró, trobareu més informació a www.masmiro.com 

Intervenció al Castell de Peratallada

Des de Rècop hem portat a terme una intervenció al castell de Peratallada, situat al municipi de Forallac (Baix Empordà), amb l'objectiu de consolidar i restaurar la decoració pintada sobre fusta que hi ha als embigats de diferents estances del castell.

+

Obres de restauració de l'església de Vistabella

La intervenció de la primera fase se centra en la consolidació i neteja del campanar i de les cobertes de l'edifici. Amb les quatre fases posteriors, el promotor de l'obra, l'Arquebisbat de Tarragona, vol aconseguir una restauració completa de l'església.

+

Final d'obra de la Restauració del Pont de les Caixes de Constantí Fase II

Acaben les obres de rehabilitació del Pont de les Caixes de Constantí, un monument d'època romana.

+

Fi de les obres de la Torre de Vallferosa a Torà

Les obres a la torre, de 30 metres d'alçada i única a Europa, serviran per estabilitzar tots els merlets -un llamp va fer-ne malbé un d'aquests- i per impermeabilitzar la part de dalt de la torre.

+

< anterior | 1 | 2 | 3 | següent >

segueix-nos

CAT

ESP

RÈCOP Restauracions Arquitectòniques

T. 00 34 977 845 722 · recop@recop.net

Avís legal . web design by Badabadoc

xx